hirdetés
Időjárás

Szeles, hideg időt tartogat a hétvége

A hétvégén várhatóan továbbra is hideg, változékony, szeles idő lesz.

Szeles, hideg időt tartogat a hétvége
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken több órára is kisüthet a nap a felhőátvonulások mellett, ugyanakkor a keleti tájakon tartósabb lehet a délelőtti köd, illetve rétegfelhőzet, és itt szitálás is előfordulhat néhol. A szél nagy területen erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben pedig viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható, majd késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton több-kevesebb napsütés is lehet a felhőátvonulások mellett, s a délutáni, esti óráktól egy melegfront vastagabb felhőzete érkezhet észak felől. Helyenként hózápor, néhol pedig ónos eső, illetve havas eső zápor sem kizárt. A szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -3 és +3, a nappali maximuma pedig 0 és +7 fok között alakul.

Vasárnap a vastagabb frontfelhőzet dél felé elhagyja az ország területét, napközben pedig észak felől egyre több helyen szakadozik fel és csökken a felhőzet, így az ország nagy részén több órára is kisüthet a nap. Máshol tartósabban megmaradhatnak a ködfoltok és a rétegfelhőzet, majd este északkeleten a felhőzet ismét vastagodik. Néhol nem kizárt hószállingózás, szitálás, ónos szitálás, és estétől főleg északkeleten helyenként kialakulhat havas eső, hózápor is. A szél erős, a Dunántúlon néhol időnként viharos is lehet. A hőmérséklet hajnalban -8 és +4 fok között valószínű, majd kora délutánra 1 és 9 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Ingo Jakubke)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés