Időjárás

Rövid időre visszatér a meleg

A meteorológiai szolgálat szerint szombat estig anticiklon alakítja az időjárásunkat, így egyre melegebb, száraz levegő érkezik fölé.

Rövid időre visszatér a meleg

Ezután vasárnap egy hullámzó front érkezik majd, s keddtől ismét némi lehűlésnek lehetünk majd tanúi.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén napos időre lehet számítani kevés fátyol- és gomolyfelhővel, s a Dunántúl északi felén a déli órákig több felhő lehet az égen, csapadék azonban nem várható. Helyenként élénk lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet. Nappal a legmelegebb órákban 25 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, majd késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos, száraz időre lehet számítani, és a légmozgás is mérsékelt marad a Kisalföld kivételével, ahol megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között várható.

Vasárnap többnyire kevés felhő lesz az égen, azonban északnyugaton az erőteljesebb felhőképződés mellett elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A légmozgás általában mérsékelt marad, ám este a Dunántúlon megélénkülhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 11 és 17, a nappali maximuma pedig 23 és 25 fok között alakul majd.További híreink