hirdetés
Időjárás

Némileg lehűlhet az idő hétvégén

Az előrejelzés szerint hétvégén felhősebb, néhol hűvösebb idő lehet, és többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Némileg lehűlhet az idő hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken sok napsütés lesz, amelyet időnként kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhat meg. Az ország nagy részén ugyan nem várható csapadék, de a Dunántúl északnyugati részén és a hegyekben zápor, zivatar is előfordulhat. Nappal a legmelegebb órákban 32 és 36 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő este 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az ország északi felén többórás napsütés várható erőteljes gomolyfelhő-képződéssel, s többfelé alakulhat ki zápor, zivatar is. Néhol előfordulhat heves zivatar is felhőszakadással, jégesővel. Délen még sok napsütésre és kevesebb gomolyfelhőre lehet számítani, s csak helyenként várható csapadék. A szél élénk, helyenként erős, a zivatarok környezetében pedig akár viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 37 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, s több helyen zápor, zivatar is kialakulhat. Helyenként kialakulhat heves zivatar is, amelyet felhőszakadás vagy jégeső is kísérhet. Csapadék legnagyobb eséllyel északon, északnyugaton alakul ki, a szél pedig nagy területen erős, illetve a Dunántúlon és a zivatarok környezetében viharos is lehet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 38 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés