hirdetés
Időjárás

Nem szűnik a borongós idő a héten

Ezen a héten is marad a borongós, hideg idő, ugyanakkor havazásra most már kevésbé kell számítani, mint a megelőző időszakban.

Nem szűnik a borongós idő a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn eleinte a keleti tájakon még több lehet a felhő, azonban idővel csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás és a hószállingózás. Nyugaton ellenben végig borult marad az idő, és gyenge eső, havas eső sem kizárt szórványosan. A középső országrészben várható a legtöbb napsütés. A szél néhol még megerősödhet. Nappal a legenyhébb órákban 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az ország zömében változóan felhős idő lesz némi napsütéssel, tartósabban felhős és párás időszakok a Dunántúlon lehetnek jellemzőek. Számottevő csapadékra nem kell számítani, elsősorban a nyugati megyékben azonban néhol előfordulhat szitálás vagy gyenge eső. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -10 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán éjjel nagy területen képződhet köd vagy alacsony szintű rétegfelhőzet, amelyek közül utóbbi napközben is több helyen megmaradhat. Csapadékra nem különösebben kell számítani, azonban a Dunántúlon helyenként szitálás, gyenge eső, illetve ónos szitálás vagy hószállingózás nem kizárt. A szél megélénkülhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -11 és +3, a nappali maximuma pedig -1 és +6 fok között alakulhat.

Csütörtökön eleinte elsősorban rétegfelhőzetre lehet számítani, de napközben vastagabb frontfelhőzet is átvonulhat az ország felett északról dél felé, amely mögött a délutáni, esti óráktól északi irányból határozottabban is csökkenhet a felhőzet. Eleinte főleg csak szitálás vagy ónos eső fordulhat elő, de napközben szórványosan eső sem kitárt, és keleten még havas eső is előfordulhat. A szelet kísérhetik élénk lökések. A hajnali órákban -7 és +2, nappal a legenyhébb órákban pedig 0 és +6 fok között várható a hőmérséklet.

hirdetés

Pénteken változóan lesz felhős az idő, és csak helyenként fordulhat elő zápor, hózápor. A szél sokfelé megerősödhet, és néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és +7 fok között valószínű.

Több-kevesebb napsütés előfordulhat szombaton a felhőátvonulások mellett, és a helyenként esélyes hózáporokat leszámítva csapadékra sem kell számítani. A szél gyakran megerősödik azonban, és helyenként előfordulhatnak viharos széllökések is. A hőmérséklet hajnali minimuma -7 és +1, a nappali maximuma pedig -1 és +6 fok között alakul.

Vasárnap inkább felhős időre lehet számítani, és helyenként vegyes halmazállapotú csapadék, de leggyakrabban hó is előfordulhat. A szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések is. A hajnali -8, +1 fokról nappal -1 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / photosforyou)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés