hirdetés
Időjárás

Nem sokat javul az időjárás a héten

Olykor ugyan kisüthet a nap, de ezen a héten sokkal kellemesebb időre nem igazán lehet számítani az előrejelzések szerint.

Nem sokat javul az időjárás a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn eleinte borult idő lesz kis, közepes intenzitású esővel, majd egyre többfelé csökken és gomolyosodik a felhőzet, amivel együtt a nap is kisüthet. Elszórtan kialakulhatnak záporok, északkeleten és a Dunántúlon pedig akár zivatarok is. Időnként megélénkülhet a szél is. Nappal a legmelegebb órákban 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is felhősen indul a nap, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Kis időre szinte mindenhol kisüt a nap, viszont reggelig a Nyugat-Dunántúlon eshet még az eső, aztán napközben is egyre többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. A szél megélénkülhet, megerősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 1 és 6, a nappali maximuma pedig 13 és 16 fok között várható.

Szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás záporral, zivatarral, valamint a szél is élénk, erős lehet. A zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 0 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 19 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre és egy érkező hidegfronttal együtt egyre borúsabb időre számíthatunk. Eső, zápor, zivatar is várható, míg a szelet erős lökések kísérhetik. Hajnalban a leghidegebb órákban 1 és 7, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a felhőzet felszakadozásával egyre több helyen süt ki a nap, s a csapadék is jellemzően megszűnik a nap első felében – némi esetleges futó záport leszámítva. A szél nagyobb területen lehet erős. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb délutáni hőmérséklet pedig 10 és 14 fok között várható.

Szombaton gomolyfelhős idő valószínű, de több órára is kisüthet emellett a nap, s zápor is már csak néhol alakul ki. A szél élénk, erős is lehet időnként. A hőmérséklet hajnali minimuma -3 és +2, a nappali maximuma pedig 12 és 16 fok között várható.

Vasárnap is gomolyfelhős idő lehet, többórás napsütéssel. A szelet élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban -2 és +3, a legmagasabb hőmérséklet délután pedig 15 és 20 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés