hirdetés
Időjárás

Napsütésre, de csapadékosabb időszakokra is számíthatunk a hétvégén

Nem lesz ugyan teljesen felhőtlen az időjárás a hétvégén, de némi napsütésre azért az előrejelzések szerint mindenképpen számíthatunk.

Napsütésre, de csapadékosabb időszakokra is számíthatunk a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken tovább szakadozik és csökken a frontális felhőzet, majd kisüt a nap. Ezután azonban erőteljes gomolyfelhő-képződés veszi kezdetét, miközben zápor, esetleg zivatar csak néhol alakulhat ki. A szél időnként megerősödhet. Nappal a legmelegebb órákban 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható a napsütés mellett, s északkeleten többfelé, máshol pedig elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is. Sokfelé megélénkül az északnyugati, északi szél, amely néhol meg is erősödik. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 13, a nappali maximuma pedig 18 és 22 fok között várható.

Vasárnap főleg északkeleten, keleten lesz erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, míg máshol több órás napsütés is várható. Északkeleten és keleten viszont eső, zápor és zivatar is kialakulhat, míg máshol csak elszórtan lehetnek záporok. A szél élénk, erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 21 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jan Vašek)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés