Időjárás

Melegszik az idő a héten

Felhős és napsütéses időszakok egyaránt lesznek az előttünk álló héten, s noha néhol éjjel még fagyok is lehetnek, összességében melegedő tendencia lesz jellemző a hőmérséklet alakulására.

Melegszik az idő a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn több órára kisüt a nap, ám a nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet, míg délután északon, északkeleten lehetnek erősebben felhős időszakok. A délutáni, esti órákban az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén alakulhat ki helyenként zápor, hózápor. A szelet élénk, a Dunántúli-középhegységben akár erős széllökések is kísérhetik. Nappal a legmelegebb órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő este -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte gyengén vagy közepesen lesz felhős az ég, majd délutántól az északi, északnyugati megyékben vastagabb felhőzet jelenik meg, ami estétől dél, délkelet felé terjeszkedik. Éjszaka a leghidegebb órákban -8 és 0, nappal a legenyhébb órákban pedig 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Szerdán a felhőzet északnyugat felől csökken, így gomolyfelhős, napos idő várható, és csapadék sem lesz esetlegesen némi jelentéktelen záport, hózáport leszámítva. A szél megélénkülhet, s helyenként meg is erősödhet. Hajnalban +1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, majd nappal 5 és 10 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az ország nagy részén erősen felhős idő várható, miközben délelőtt még keleten, délkeleten süthet a nap valamennyit. Északon kisebb csapadék is kialakulhat. A szél sokfelé megerősödik és néhol viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet éjszakai minimuma +3 és -4 fok között lesz jellemző, majd nappal 6 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a frontfelhőzet átvonulásával együtt eső, zápor is előfordulhat, majd a nap közepe felé északnyugat felől a felhőzet egyre szakadozottabb lesz, és csökken a csapadékhajlam is. A szél sokfelé megerősödik, és néhol előfordulhatnak viharos széllökések is. Hajnalban 1 és 8, délután 7 és 15 fok között lesz jellemző a hőmérséklet.

Szombaton több órára is kisüthet a nap északon, délen viszont felhősebb idő mellett a csapadékhajlam is nagyobb lesz. A szelet nagy területen erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 15 fok között alakul.

Vasárnap zömmel erősen felhős időre számíthatunk szórványosan esővel, záporral, a szelet pedig nagy területen erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 15 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés