hirdetés
Időjárás

Melegszik az idő a héten az előrejelzés szerint

Ismét valamivel melegebb időre lehet számítani, azonban a napi maximum hőmérséklet várhatóan már mindenhol 35 fok alatt marad.

Melegszik az idő a héten az előrejelzés szerint
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn országszerte napos időre lehet számítani, azonban az Északi-középhegység térségében ismét megjelenhetnek gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar alakulhat ki. A szél időnként megélénkülhet. Nappal 27 és 34 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, majd késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Kedden sok napsütés mellett esetleg csak időnként lehet az égen kevés fátyol- és gomolyfelhő. Elvétve zápor, zivatar is kialakulhat elsősorban az Északi-középhegységben és az Alpokalján. A hőmérséklet éjszakai minimuma 13 és 20, a nappali maximuma pedig 27 és 34 fok között alakul.

Szerdán is sok napsütés ígérkezik, azonban emellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés is lehet, és helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, különösen az északi, északkeleti és a nyugati megyékben. Hajnalban a leghidegebb órákban 15 és 21, nappal a legmelegebb órákban pedig 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön napos idő várható, azonban előfordulhat egy-egy zápor is, és helyenként megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 32 fok között valószínű.

Pénteken továbbra is sok napsütés ígérkezik kevés gomolyfelhővel, azonban a nap második felében egy szélesebb felhősáv is érkezhet, amelyből egy-egy zápor sem kizárt. Hajnalban 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, majd délután 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is marad a sok napsütés a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül a szél, amely a zivatarok térségében viharossá is válhat. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap már sokfelé megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél erős, a zivatarok környezetében viharos is lehet. A hajnali 15-22 fokról délutánra 27 és 34 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Bru-nO)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés