hirdetés
Időjárás

Meleg, de olykor felhősebb idő ígérkezik a héten

A héten alapvetően meleg idő várható viszonylag sok napsütéssel, azonban akadnak majd felhősebb, csapadékosabb időszakok is az előrejelzés szerint.

Meleg, de olykor felhősebb idő ígérkezik a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a köd és a rétegfelhőzet hamar feloszlik, s így sok napsütés várható, amelyet az ország déli felén fátyol, az északkeleti felén pedig gomolyfelhők kísérhetnek az égen. Csapadékra nem kell számítani, a szél pedig csak kevés helyen élénkülhet meg. Nappal a legmelegebb órákban 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában változóan, a déli megyékben azonban erősebben felhős lesz az ég, és huzamosabb ideig tartó napsütésre inkább az ország északi felén lehet számítani. Zápor, zivatar elsősorban a déli megyékben alakulhat ki, helyenként pedig megélénkülhet a szél is. A legalacsonyabb éjszakai 7 és 14 fok között várható, nappal pedig 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, és legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor. Többfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 20 és 25 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, s megélénkül, helyenként meg is erősödik az északi szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 13, a nappali maximuma pedig 18 és 23 fok között alakul.

hirdetés

Pénteken sok napsütésre lehet számítani a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, és futó záporra is csak helyenként lehet számítani. Általában mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 23 fok között alakul.

Szombaton felhős időre lehet számítani némi napsütéssel, és elsősorban estétől egyre többfelé eső, zápor, zivatar is kialakulhat. A szél éjjel megerősödhet, s akár viharos széllökések sem kizártak. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 14, a nappali maximuma pedig 20 és 29 fok között alakul.

Vasárnap csökken a felhőzet, és változóan felhős időre lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Eleinte még többfelé várható eső, zápor, s helyenként zivatar is, később viszont megszűnik a csapadék is. Erős, olykor viharos széllökések is lehetnek, de idővel mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 21 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés