hirdetés
Időjárás

Marad a hétvégén is a borús, hideg idő

Nem lesz szebb az idő a hétvégén sem – viszonylag gyakran lesz felhős az ég, és alapvetően hidegre lehet számítani.

Marad a hétvégén is a borús, hideg idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nagyrészt borult idő várható, s a felhőzet legfeljebb estétől vékonyodhat vagy szakadozhat kissé. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amely csak lassan vonul északra. Sopron és az Alpokalja térségében, majd a Dunántúl nyugati és északi részein, a Bakonyban, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas eső, havazás sem kizárt. A szelet a Nyugat-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet nappali maximuma 1 és 9 fok között alakul, majd késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton éjjel még erősen felhős, borult lesz az ég, de aztán egyre nagyobb területen válik szakadozottabbá a felhőtakaró, és napközben általában közepesen vagy erősen lesz felhős az idő. A csapadékzóna ugyan észak felé távozik, de dél felől újabb csapadékzóna érkezik észak felé vonulva. Szórványosan így napközben eső, zápor is előfordulhat, a lehullott hóréteg pedig gyorsan olvad majd. A szelet kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet hajnali minimuma -4 és +5, a nappali maximuma pedig 2 és 12 fok között alakul.

Vasárnap jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte délelőtt az Alföldön lehet szűrt napsütésre számítani, majd kisebb körzetekben máshol is felszakadozhat rövidebb időszakokra a felhőzet. Sokfelé várható eső, és a Dunántúl nyugati és északi megyéiben, majd az északi hegyekben is halmazállapotot válthat a csapadék. A szél megélénkülhet, helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 14 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Paul Schneider)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés