hirdetés
Időjárás

Marad a felhősebb idő a hétvégén is

A hétvégén is marad az olykor felhős idő, de némi melegedésre is számítani lehet azért.

Marad a felhősebb idő a hétvégén is
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napos, gomolyfelhős idő lesz, azonban északkeleten és a Dunántúlon erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A szél megélénkülhet, megerősödhet olykor. Nappal a legmelegebb órákban 22 és 28 fok között várható a hőmérséklet, majd késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, azonban kis eséllyel előfordulhatnak futó záporok a nyugati és északkeleti határvidéken. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

Vasárnap alapvetően napos idő lesz gomolyfelhőkkel. Az esti órákig nyugaton és északon elvétve lehet még csapadék, azonban estétől északnyugat felől több helyen is számíthatunk záporra, zivatarra. A szél estétől megerősödik. Hajnalban a leghidegebb órákban 15 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 27 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / jplenio)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés