hirdetés
Időjárás

Május első hetében már melegebb idő ígérkezik

Ezen a héten már a nappali csúcshőmérséklet 20 fok körül lesz, s noha felhősebb időszakok is lehetnek, azért jut napsütés is.

Május első hetében már melegebb idő ígérkezik
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben a felhőzet szakadozik és gomolyosodik, így az ország nagy részén kisüt a nap, és estétől egyre több helyen lehet derült az ég. Délutánig még főleg nyugaton, délnyugaton és északkeleten elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A szél megélénkülhet, északon néhol meg is erősödhet. Nappal a legmelegebb órákban 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 5 és 11 fok közé hűl a levegő.

Kedden sok napsütésre van kilátás, ami mellett gomolyfelhők, s délutántól fátyolfelhők is várhatóak. A szél az Észak-Dunántúlon megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és 8, a nappali maximuma pedig 17 és 23 fok között alakul.

Szerdán változó vastagságú felhőzet szűri a napsütést, majd az estétől érkező hidegfront mentén egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar is – elsősorban a Dunántúlon. A szél több helyen megerősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 2 és 10, a nappali maximuma pedig 18 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön csökken a felhőzet, és gyengén felhős idő várható. Hajnalban és reggel még keleten számítani lehet kisebb esőre, záporra is. A szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalban a leghűvösebb órákban 4 és 10, nappal a legmelegebb órákban pedig 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken éjjel megnövekszik a felhőzet, majd napközben általában erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé eső, zápor, zivatar is kialakulhat, a szél pedig élénk lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 12, a nappali maximuma pedig 15 és 21 fok között alakul.

Szombaton gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék viszont nem valószínű. A szél megélénkülhet, s helyenként meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között várható.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős idő várható, helyenként azonban megélénkülhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 2 és 7, a nappali maximuma pedig 17 és 22 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Beth Thomas)


hirdetés

További híreink