hirdetés
Időjárás

Lesz némi lehűlés a héten, de a hétvégére ismét melegebb lehet az idő

Hidegfront érkezik a napokban, amelynek hatására némileg lehűl az idő a hét közepére.

Lesz némi lehűlés a héten, de a hétvégére ismét melegebb lehet az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben már egyre kevésbé lesz felhős az ég, és a nap nagy részében napos idő lesz kevés felhővel. A késő délutáni, esti órákban megérkezik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere, amivel együtt először a Dunántúlon, majd keletre is kialakulhat zápor, zivatar. A szél megerősödhet, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. Nappal a legmelegebb órákban 30 és 39 fok várható, majd késő estére 20 és 31 fok közé hűl le a levegő.

Kedden egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete vonul északnyugat felől délkeletre, de közben hosszabb-rövidebb napsütés is ígérkezik. Estétől északnyugat felől összefüggőbb felhősáv érkezhet, s szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A szelet erős, zivatarokban viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 30 fok között várható.

Szerdán az éjszakai, reggeli órákban erősen felhős lehet az ég, majd délelőtt mindenhol csökken a felhőzet. A napsütés mellett napközben gomolyfelhők képződnek, amelyek estére szétesnek. Néhol várható zápor, főként délen, és sokfelé a szél is élénk, néhol erős, a zivatarok környezetében pedig viharos lehet. A hajnali 8-17 fokról délutánra 23 és 27 fok közé melegszik a levegő,

Csütörtökön napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, a szél pedig általában mérsékelt marad. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 16, a nappali csúcshőmérséklete pedig 24 és 28 fok között várható.

Pénteken sok napsütés lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel, de nem kizárt egy-egy zápor sem. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 8 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütés várható, és helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet hajnali minimuma 8 és 17, a nappali maximuma pedig 26 és 32 fok között várható.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé megélénkül, és a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnali minimuma 10 és 18, a nappali maximuma pedig 26 és 33 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / 99mimimi)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés