hirdetés
Időjárás

Közeleg a kánikula

A héten sok napsütésre számíthatunk, és igazán meleg is lesz, különösen a hét második felében.

Közeleg a kánikula
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúlon kevés felhő mellett sok napsütés várható, ám a Dunától keletre több gomolyfelhő képződhet, és átmeneti jelleggel a Tiszántúlon néhol erősen felhős időszakok is lehetnek. A Dunától keletre kialakulhat néhol futó zápor is. Az ország nyugati kétharmadán inkább csak élénk lesz a szél, de keleten megerősödik a légmozgás. Nappal a legmelegebb órákban 20 és 25 fok alatt lesz a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Kedden sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, és a keleti határvidéken kialakulhat egy-egy zápor is, de másfelé nem kell csapadékra számítani. Az északi szelet kísérhetik élénk széllökések. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 29 fok között alakul.

Szerdán is napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, valamint északkeleten kialakulhat egy-egy zápor is. A légmozgás a Dunántúlon mérsékelt marad, máshol viszont megélénkülhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 16, a nappali maximuma pedig 27 és 31 fok között várható.

Csütörtökön marad a derült, száraz idő. Hajnalban a leghidegebb órákban 12 és 18, nappal a legmelegebb órákban pedig 29 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken alapvetően derült, csapadékmentes idő várható, és általában a légmozgás is mérsékelt marad, azonban északnyugaton megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 31 és 35 fok között alakul.

Szombaton elsősorban nyugaton zavarhatja meg a napsütést a megnövekvő gomolyfelhőzet, de csapadékra általában ott sem kell számítani. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 32 és 36 fok között várható.

Vasárnap gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg a napsütést, és helyenként kialakulhat zápor, zivatar is. Nagy területen megélénkülhet a délkeleti szél. A hőmérséklet hajnali minimuma 16 és 22, a nappali maximuma pedig 29 és 35 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Kevin Ramirez)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés