hirdetés
Időjárás

Keményebb fagyok is jöhetnek a hétvégén

Valóban téli idő lesz az első téli hétvégén, amit az éjjelente jelentkező fagyok is jól mutatnak…

Keményebb fagyok is jöhetnek a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken délelőtt északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen lesz napos az idő. Legtovább az ország keleti harmadán maradhat felhős az ég, s a frontális csapadékzónából egyre inkább a Tiszántúlon lehet esőre, havas esőre, esetleg havazásra számítani. Napközben az összeáramlási zóna mentén zápor, hózápor alakulhat ki. A szél élénk, erős is lehet, de délutántól mérséklődik. Nappal 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -7 és 0 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az ország nagy részén kisüthet a nap néhány órára, azonban a délelőtt érkező fátyolfelhőket a felhőzet megvastagodása követi. Estétől észak, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, ónos eső, és elsősorban a Dunántúl északkeleti részétől Szabolcsig havaseső, havazás is. A szél a Kisalföldön élénk, olykor erős is lehet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -2 és -8 fok között valószínű, ám a fagyzugos helyeken -10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Nappal 0 és 5 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap javarészt erősen felhős, borult időre lehet számítani, és csapadék is többfelé kialakulhat. Délkeleten inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon pedig havaseső, havazás lesz jellemző. Az esőt a Dunántúl nagy részén hó válthatja. A szél többfelé megélénkülhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -4 és +2, a nappali maximuma pedig 1 és 7 fok között lesz jellemző.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Couleur)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés