hirdetés
Időjárás

Kedvez a meleg, napsütéses idő kedvelőinek ez a hétvége

Igazi meleg, jobbára napsütéses „szeptemberi” időre számíthatunk ezen a hétvégén, és még a jövő hét elején sem kell elbúcsúznunk a már koránt sem olyan perzselő napsugaraktól.

Kedvez a meleg, napsütéses idő kedvelőinek ez a hétvége
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes, napos idő várható, azonban napközben időnként megélénkülhet az északnyugati, nyugati szél. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is többórás napsütésre számíthatunk, ami mellett szakadozott felhősáv vonul át felettünk észak felől, valamint gomolyfelhők is képződhetnek, s néhol futó zápor is előfordulhat. Élénk, illetve erős lökések is kísérhetik a szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap kevés felhő lesz az égen, aztán egészen kiderül az ég, csapadékra sem kell számítani, megélénkülhet azonban a délire forduló szél. Éjszaka a leghidegebb órákban 5 és 13, nappal a legmelegebb órákban pedig 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

A jövő hét első napján is marad a derült idő, ám idővel megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Csapadékra még ekkor sem kell számítani, viszont ismét megélénkülhet helyenként a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 14, nappali maximuma pedig 23 és 28 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés