hirdetés
Időjárás

Ismét zivatarokra kell számítani az országban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön is előfordulhatnak zivatarok az ország egyes részein.

Ismét zivatarokra kell számítani az országban
hirdetés

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán napközben az ország északi harmadán, leginkább az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön néhol előfordulhat zivatar. Az erősebb gócokban akár intenzív csapadék, jégeső, továbbá erős vagy viharos szél is előfordulhat.

Estefelé és az éjszaka első felében csak kis eséllyel fordulhat elő égdörgés, villámlás, majd csütörtök hajnaltól nyugat, északnyugat felől több hullámban kiterjedt zivatartevékenység várható, amely napközben kelet, északkelet felé terjed. Csütörtökön is estétől várható a zivatarok múlása, ahogyan ma is.

A holnapi napon a zivatarokat nagy mennyiségű csapadék, erős vagy viharos széllökés, esetleg jégeső is kísérheti.

Főként a keleti, délkeleti tájakon a déli óráktól estig heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, károkozó szélroham, illetve nagyobb méretű jég is kísérhet.

A mai napra a meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt az alábbi megyék területére:

  • Pest megye,
  • Nógrád megye,
  • Heves megye,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.
  • (A borítókép forrása: pixabay.com / Terry McGraw)

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés