hirdetés
Időjárás

Ismét záporokkal, zivatarokkal tarkított idő várható a hétvégén

Záporok, zivatarok is várhatóak a hétvégén, azonban mindeközben 30 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet a legmelegebb órákban.

Ismét záporokkal, zivatarokkal tarkított idő várható a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken több órás napsütésre lehet ugyan számítani, de erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés is, és főleg este, valamint délután több helyen is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, illetve többfelé megélénkül, s az intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erőssé, viharossá is válhat a szél. Nappal a legmelegebb órákban 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton északon, északkeleten erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar is, miközben azonban az ország nagy részén sok napsütés lesz némi gomolyfelhővel. Nagy területen megélénkül, s néhol meg is erősödik a szél, illetve a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet éjszakai minimuma 14 és 20, a nappali maximuma pedig 28 és 32 fok között alakul.

Vasárnap alapvetően napos idő várható északkeleten erősebb, másfelé általában gyenge gomolyfelhő-képződéssel. A záporok, zivatarok esélye az ország északkeletebbi, keletebbi részein lesz nagyobb, s a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 28 és 33 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés