Időjárás

Ismét hűvösödik az idő a héten

Szerencsére a hosszú hétvégén volt részünk némi kellemes, meleg időben – ami azért is igen jó hír, mert sajnos a most következő napokban hűvösebb, felhősebb idő lesz inkább jellemző.

Ismét hűvösödik az idő a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Tiszántúlon erősen felhős, borult idő lesz jellemző, míg máshol hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Keleten még lehet gyenge eső, máshol pedig szórványosan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. A szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. Nappal a legmelegebb órákban 8 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő este 0 és 5 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán kelet felől a felhőzet megnövekedik, miközben azonban a Dunántúlon még előfordulhat némi napsütés is. Helyenként kialakulhat zápor vagy hózápor, ám a Tiszántúlon eső és havas eső sem kizárt. Megerősödhet, a Dunántúlon és északkeleten pedig viharossá is válhat a szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 10 fok között alakul.

hirdetés

Csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég, és zápor, hózápor sem kizárt, illetve megerősödhet a szél is főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten. A hőmérséklet éjszakai minimuma -6 és +2, a nappali maximuma pedig 4 és 10 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős lesz az ég, és zápor, hózápor is előfordulhat, miközben a szék időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -7 és 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton a felhőátvonulások mellett szórványosan hózáporok fordulhatnak elő, és sokfelé lesz erős, néhol pedig akár viharos is a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -6 és +2, a nappali maximuma pedig 2 és 7 fok között lesz jellemző.

Vasárnap napos idő lesz gomolyfelhőkkel, s helyenként kialakulhatnak hózáporok is. Többfelé erős lehet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 9 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés