hirdetés
Időjárás

Így változik az idő a hétvégén

A hétvégén eleinte még marad a napsütéses, száraz idő, azonban vasárnap néhol már felhősebb idő lehet akár záporokkal, zivatarokkal.

Így változik az idő a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a kevés felhő mellett ismét sok napsütésre lehet számítani az ország középső tájain, s zápor legfeljebb csak a nyugati határvidékeken fordulhat elő. Nappal a legmelegebb órákban 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is alapvetően napsütéses időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, azonban északon, északnyugaton lehet erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre is számítani, így elszórtan kialakulhat zápor, zivatar is. A zivatarok környezetében előfordulhatnak erős vagy viharos széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 és 35 fok között várható.

Vasárnap a sok napsütés mellett nyugaton és északon erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, s fátyolfelhőzet is megjelenik az égen. Nyugaton és északon elszórtan zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet éjszakai minimuma 15 és 22, a nappali maximuma pedig 30 és 36 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / yeon woo lee)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés