hirdetés
Időjárás

Igen változatos időjárás vár ránk a héten

Nem kerülnek el ezen a héten sem a záporok, zivatarok, azonban emellett azért számíthatunk napsütéses, sőt, igen meleg időszakokra is.

Igen változatos időjárás vár ránk a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani a napsütés mellett, s késő délelőttől először északon, majd másfelé is egyre többfelé lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. Heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél idővel egyre több területen erősödik meg, s fokozódhat viharossá. Nappal a legmelegebb órákban 25 és 36 fok között várható a hőmérséklet, majd késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden éjjel az ország délnyugati harmadát leszámítva a felhőzet csökkenésével lehet számolni, s napközben alapvetően napos idő várható a délnyugati megyékben több, másfelé kevesebb gomolyfelhővel. Éjjel a Dunától keletre még több helyen is kialakulhat zápor, zivatar, ám napközben már csak elvétve fordulhat elő csapadék. A szél az ország északkeleti felében gyakran lesz élénk vagy néha erős is, majd a nap második felében mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet éjszakai minimuma 12 és 19, a nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között várható.

Szerdán napos idő ígérkezik általában csak kevés gomolyfelhővel, s csapadékra sem kell számítani. Általában mérsékelt marad a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 33 fok között várható.

Csütörtökön egyre több lesz a gomolyfelhő az égen a több-kevesebb napsütés mellett, s zivatarok is előfordulhatnak majd. Több helyen megélénkül a szél, s az Észak-Dunántúlon lehetnek erős széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 34 fok között várható.

hirdetés

Pénteken némi napsütésre is számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhőzet mellett, s több helyen ismét kialakulhat zivatar is, illetve a szelet is kísérhetik erős lökések. Éjjel a leghidegebb órákban 16 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton gomolyfelhők képződnek a több-kevesebb napsütés mellett, és elsősorban délután és este alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Többfelé megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap többórás napsütés várható a gomolyfelhő-képződés mellett, helyenként azonban zápor, zivatar is előfordulhat. Többfelé élénk lesz a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 14 és 20, a nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés