hirdetés
Időjárás

Igazi nyári időt hoz ez a hét

A sok napsütés inkább a nyaralóknak kedvez majd, hétvégén viszont ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok is.

Igazi nyári időt hoz ez a hét
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn több órára is kisüt a nap, azonban gomolyfelhők képződnek, és dél körül helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Késő délutántól egyre többfelé lesz erőteljes a felhőképződés, így akkor már a Dunántúlon és az északkeleti megyékben több helyen is számítani lehet csapadékra, majd estétől az Alföld déli részén is lehetnek zivatarok, s Nyugat-Magyarországon már akár tartós eső is. A Dunántúlon a szél megerősödhet, s késő délutántól viharossá fokozódhat. Nappal a legmelegebb órákban 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 17 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Kedden éjjel északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, napközben azonban csökken, s így végső soron gomolyfelhős, napos idő lesz. A csapadék délelőtt a Dunántúlon, délután másfelé is megszűnik. A szél erős, viharos lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17 és 24 fok között várható.

Szerdán napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhők mellett, a légmozgás is mérsékelt marad. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 13, a nappali maximuma pedig 23 és 27 fok között alakul.

Csütörtökön is marad a napos idő, általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, és csapadékra sem kell számítani. A szél ellenben többfelé megélénkül. Éjjel a leghidegebb órákban 9 és 16, nappal a legmelegebb órákban pedig 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Ugyancsak zömmel derült, száraz idő ígérkezik pénteken, amikor a délies szél azonban napközben megélénkülhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 12 és 17, a nappali maximuma pedig 27 és 32 fok között várható.

Szombaton több órára kisüt a nap a gomolyfelhő-képződés mellett, záporok, zivatarok pedig helyenként alakulhatnak ki az északi és nyugati területeken. A légmozgás általában mérsékelt marad, ám a Dunántúlon megélénkülhet, megerősödhet a szél, és a zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 28 és 33 fok között valószínű.

Vasárnap több-kevesebb napsütés még várható az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, s megerősödik az északi szél. A zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Éjjel a leghidegebb órákban 17 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 24 és 30 fok között várható a hőmérséklet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés