hirdetés
Időjárás

Hideg és borongós napok következnek

Immár az ablakon kinézve is azt tapasztalhatjuk, hogy beköszöntött a hideg, télies idő, amit csak időnként szakít majd meg némi napsütés.

Hideg és borongós napok következnek
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn javarészt borult, párás idő lesz, és néhol még napközben is megmaradhat a köd. Délutántól helyenként előfordulhat eső, illetve a ködös tájakon szitálás is. A szél a Dunántúl nyugati részén, majd estétől a Tiszántúlon is megélénkülhet. Nappal 5-10 fok várható, majd késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a felhőzet tovább szakadozik és csökken, és az ország nagy részén már több órára is kisüthet a nap. Elsősorban délnyugaton és az ország középső részén ugyanakkor még lehetnek alapvetően felhősebb körzetek is. Reggelig még délnyugaton előfordulhat néhol kisebb eső, amit leszámítva számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. A szél többfelé is megélénkülhet. A hajnali -6, +5 fokról napközben 5 és 10 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán az éjjel képződött köd és rétegfelhőzet ritkul és zsugorodik, és elsősorban csak az északkeleti országrészben maradhatnak már felhős, párás körzetek, míg általánosságban több órás napsütésre van esély. Estétől viszont sok helyen visszatér a köd és a rétegfelhőzet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -9 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön réteg- és fátyolfelhőzet lehet az égen, és elsősorban az ország középső és délkeleti részében várható hosszabb napsütés. A szél élénk, az Észak-Dunántúlon néhol erős is lehet. Hajnalban -8 és +2 fok várható, majd napközben 4 és 12 fok között lesznek jellemzőek a legmagasabb hőmérsékleti értékek.

hirdetés

Pénteken délnyugat felől növekszik a felhőtakaró, s napközben az északkelet felé vonuló frontfelhőzet nyomán átmeneti vékonyodások, szakadozások engedhetik látni a napsütést. Mindeközben azonban összefüggő csapadékzóna érkezik, mely északkelet felé helyeződve csökken ugyan, de estétől elszórtan másfelé is kialakulhat eső, zápor. A szél megélénkülhet, meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -4 és +5, a nappali maximuma pedig 4 és 12 fok között várható.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és több helyen is előfordulhat eső, zápor. Sokfelé fordulhatnak elő élénk széllökések. Hajnalban -3 és +5, majd délután 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a napos területek és időszakok mellett inkább az erősen felhős idő dominál majd, s többfelé eső, zápor, majd a nap második felétől főleg nyugaton helyenként megváltozott halmazállapotú csapadék is eshet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 10 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Anrita1705)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés