Időjárás

Hideg, de kevésbé borús idő várható a hétvégén

A hétvégén ugyan zimankós időre van kilátás, de cserébe több napsütés is várható, ami az elmúlt napok borongós időjárása után mindképpen kellemes változást jelenthet.

Hideg, de kevésbé borús idő várható a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz, ám főleg a Dunától keletre néhol előfordulhat gyenge havazás vagy jelentéktelen hózápor. Többfelé megélénkül, s az ország középső és északkeleti térségében helyenként meg is erősödik a szél. Elsősorban északkeleten még hófúvással is számolni lehet. Nappal a legenyhébb órákban -1 és -8 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő este -6 és -15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton felhőátvonulások mellett az ország nagy részén többórás napsütésre lehet számítani, és inkább az északkeleti, keleti tájakon, valamint a Nyugat-Dunántúlon lehetnek erősebben felhős körzetek. Elvétve előfordulhat hózápor, leginkább északkeleten. A szél élénk, erős is lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -15 és -20 fok között alakul, majd napközben -1 és -7 fok közé mérséklődik a hideg.

Vasárnap felhőátvonulások lesznek, amelyek mellett jobbára többórás napsütés is várható, ám lehetnek erősebben felhős körzetek és időszakok is, elsősorban a keleti országrészben. Kisebb havazás, hózápor még előfordulhat főleg a keleti területeken. A szél megélénkülhet, és az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -5 és +3 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés