hirdetés
Időjárás

Hétvégén is marad a hűvös, felhős idő

A hétvége az időjárás szempontjából sajnos nem lesz túl kegyes hozzánk, hiszen továbbra sem múlik a hideg, borús idő.

Hétvégén is marad a hűvös, felhős idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerintpénteken az ország döntő részén erősen felhős, borult lesz az ég, ám Baranyában és az Alföldön felszakadozik a felhőzet. Északon helyenként azonban még előfordulhat gyenge eső, zápor is. A szél egyre több helyen megélénkül, s a Kisalföldön meg is erősödhet. Nappal a legmelegebb órákban általában 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Szombatonáltalában erősen felhős, borult lesz az ég, ám a délnyugati megyékben délután felszakadozik a felhőzet. Délelőttig még elszórtan kialakulhat eső és zápor, ám délutánra, estére megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és az Alföldön élénk széllökések is várhatóak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 13 fok között várható.

Vasárnap csökken a felhőzet, majd általában változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Keleten és északkeleten szórványosan, máshol csak elvétve fordulhat elő kisebb eső, zápor délutánig. Főleg hajnalban pára- vagy ködfoltok is előfordulhatnak. Sokfelé megélénkül, és a Dunántúlon helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és 7, a nappali maximuma pedig 8 és 15 fok között várható.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés