hirdetés
Időjárás

Hétvégén is ködös, hűvös idő lesz, de kisüt azért a nap is

Továbbra is csípős, őszies idő várható, viszont némi napsütés is vigasztal majd ezen a hétvégén.

Hétvégén is ködös, hűvös idő lesz, de kisüt azért a nap is
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az éjjel képződött köd napközben csökken, így a legtöbb helyen napos idő várható. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor egész nap megmaradhatnak a felhők. Nappal a legmelegebb órákban 4-14 fok lehet, majd késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton fokozatosan csökken a ködös területek kiterjedése, és míg eleinte elsősorban réteg- és fátyolfelhők lehetnek az égen, addig napközben nyugat felől a felhőzet vastagodására lehet számítani. Noha reggel még csak szitálás fordulhat elő, napközben már akár eshet is szórványosan, elsősorban nyugaton. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 12 fok között lesz jellemző.

Vasárnap elsősorban keleten lehetnek éjjel ködös területek, amelyek zsugorodása vagy megszűnése után fátyolfelhős idő várható valamennyi napsütéssel. Nyugaton vastagabb felhőzet lehet jellemző, s reggelig a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében még eshet az eső. Néhol a szél is megélénkülhet. A hajnali -3, +6 fokról nappal 7 és 14 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Karl Egger)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés