hirdetés
Időjárás

Ha nem is lesz tökéletes idő, valamennyi napsütés azért várható a hétvégén

A felhők mellett szűrt napsütésre lényegében minden nap számítani lehet majd a hétvégén is.

Ha nem is lesz tökéletes idő, valamennyi napsütés azért várható a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, ám elsősorban délen szakadozottabb lehet a felhőzet. Eleinte csak szórványosan, aztán keleten, északkeleten egyre inkább előfordulhat eső, míg délen, délnyugaton helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A szél nagy területen élénk, de sokfelé erős is lehet. Nappal a legmelegebb órákban 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton éjjel nagy területen csökken a felhőzet, napközben ugyanakkor dél felől a magasszintű felhőzet erősen megnövekszik, és gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet. Elsősorban némi szűrt napsütés valószínű. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, a szél ezek környezetében megerősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 6 és 11, a nappali maximuma pedig 18 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap nyugat felől, majd a délelőtt folyamán a Dunántúlon, délután pedig keletebbre is szakadozik és csökken a felhőzet. Eső, zápor, elszórtan zivatar inkább a nap első felében fordulhat elő, a szelet viszont élénk, erős lökések is kísérhetik, továbbá a zivatarok környezetében viharos széllökések sem kizártak. Hajnalban 9 és 14, nappal a legmelegebb órákban pedig 17 és 22 fok között várható a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Goran Horvat)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés