hirdetés
Időjárás

Ha csekély is, de van esély a fehér karácsonyra

Valószínűleg sokan már nagyon várják, hogy végre ismét fehér karácsony legyen hazánkban, ám sajnos nagyobb az esély arra, hogy ezúttal sem így lesz, mintsem arra, hogy számottevő havazással örvendeztet meg minket a december.

Ha csekély is, de van esély a fehér karácsonyra
hirdetés

A jelenlegi, átlagosnál enyhébb idő egy Délnyugat-Európa felett örvénylő ciklonnak tudható be. Jövő hét elején azonban hidegfront érkezik, amelynek nyomában egy anticiklon ismét ködös, borongós időt eredményez – derül ki a 24.hu cikkéből.

A lap az Agronaptár.hu hetente frissülő szezonális előrejelzése alapján azt írja, hogy a jelenlegi várakozások alapján úgy tűnik, leginkább a Zemplén-hegységben lehet fehér a karácsony, ahonnan délnyugat felé haladva egyre kevesebb az esély a karácsonyi havazásra.

Afővárosban például most 20 százalék esélyt saccolnak a fehér karácsonyra, míg Északkelet-Magyarországon 50 százalék az esély arra, hogy hullani fog a hó az ünnepekkor.

Mindazonáltal a portál Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársának közlése alapján azt írja, hogy ez a szituáció nem az, ami országos havazást hozhatna, ám még ha mégoly korlátozott is az optimális helyzetek száma, amiből hó lehet, legalábbis nem nulla, ami némi alapot azért hagy a reménykedésre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés