hirdetés
Időjárás

Felhős, csapadékos időre lehet számítani a pünkösdi hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégén sajnos nem lesz kifejezetten szép idő, sokkalta inkább felhős, jobbára csapadékos időre van kilátás.

Felhős, csapadékos időre lehet számítani a pünkösdi hosszú hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható a több-kevesebb napsütés mellett, és több helyen is előfordulhat zápor, zivatar is. Napközben többfelé megerősödik a szél, s a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Nappal a legmelegebb órákban 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, ami mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet ugyan, de elszórtan zápor, s egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél is megélénkülhet, megerősödhet, illetve a zivatarok környezetében viharos széllökések sem kizártak. A hőmérséklet éjszakai minimuma 5 és 13, a nappali maximuma pedig 16 és 22 fok között alakul majd.

Vasárnap északkelet felől a felhőzet fokozatosan megnövekszik, megvastagszik, mígnem egyre több helyen alakulhat ki eső, záporeső. Az északnyugati szél is többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között várható.

A jövő hét első napján is marad a felhős idő, viszont kevés napsütés sem kizárt. Több helyen is kialakulhat eső, záporeső, néhol zivatar is, s az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, valamint a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 17 és 22 fok között várható.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés