hirdetés
Időjárás

Felhős, csapadékos időre lehet számítani a hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a hétvégén viszonylag felhős, csapadékos időre számíthatunk záporokkal, zivatarokkal.

Felhős, csapadékos időre lehet számítani a hétvégén
hirdetés

Péntek délelőtt keleten még napos idő ígérkezik, de előbb délen és keleten, majd máshol is egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és nappal főleg délen és keleten nagyobb számban is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Ezt követően az este közeledtével kiterjedt zivatarzóna érkezik, amely északnyugatra halad. A zivatarokat főleg felhőszakadás kísérheti. A szél megélénkülhet időnként. Nappal a legmelegebb órákban 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, napsütésre inkább a Tiszántúlon lehet hosszabb ideig számítani. Országszerte kialakulhat zápor, zivatar, a keleti tájak kivételével ismétlődően, a nap bármely szakában. Nyugaton tartós eső is lehet jelentős mennyiségű csapadékkal. A szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések is kísérhetik, és a zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet éjszakai minimuma 16 és 22, a nappali maximuma pedig 23 és 33 fok között várható.

Vasárnap is erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar is. A szél sokfelé élénk, néhol erős is lehet, de a zivatarokban is előfordulhatnak viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 34 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / FelixMittermeier)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés