hirdetés
Időjárás

Fagypont alá is hűlhet néhol a hőmérséklet az elkövetkező éjjeleken

Az elkövetkező napokban éjjelente akár 0 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet néhol, azonban vasárnapra és a jövő hét elejére már fokozatosan melegszik majd kissé az idő, és várhatóan nem csökken majd fagypont alá a hőmérséklet este sem.

Fagypont alá is hűlhet néhol a hőmérséklet az elkövetkező éjjeleken
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a déli határvidéken is csökken a felhőzet, és napközben gyengén felhős, napos idő várható, ám északkeleten még több gomolyfelhő lehet az égen – csapadék viszont sehol sem várható. Több helyen megerősödik a szél, és néhol viharossá is fokozódik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Nappal a legmelegebb órákban 16 és 20 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, majd késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időnek nézünk elébe, elszórtan záporeső elsősorban csak északkeleten várható. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a szelet. Hajnalban általában 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, se a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet, s nagy területen már talajmenti fagy sem kizárt. Nappal a hőmérséklet 15 és 20 fok közé melegszik.

Pénteken a napsütés mellett hol erős, hol gyengébb gomolyfelhő-képződés várható, helyenként északkeleten fordulhat elő záporeső. Néhol erős lökések kísérhetik a szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 2 és 7 fok között alakul, egyes fagyzugokban azonban hidegebb lesz, és néhány helyen gyengén fagyhat is, talajmenti fagyokra pedig többfelé is számítani lehet. Nappal a legmelegebb órákban 14-19 fokra van kilátás.

Szombaton gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható, a légmozgás is mérsékelt marad. A leghidegebb órákban általában 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, ám egyes fagyzugokban ennél is hidegebb lesz, és néhány helyen gyenge fagy, többfelé pedig talajmenti fagy is várható. Napközben 15-20 fok közé melegszik a hőmérséklet.

hirdetés

Vasárnap derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható, a szél azonban helyenként megélénkülhet. Éjszaka a leghidegebb órákban 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, ám egyes fagyzugokban hidegebb lesz, és kis területen még talajmenti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés