Időjárás

Ezen a héten is felhős időre lehet számítani

hirdetés

A héten is marad a hideg, szomorkás idő, és időnként csapadékra is számítani lehet majd.

Ezen a héten is felhős időre lehet számítani

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint **hétfőn **délnyugat felől a felhőzet fokozatosan csökken, ám északkeleten még nagyrészt borult lesz az idő. A csapadékzóna kelet, északkelet felé helyeződik át, s délután már csak az északkeleti megyékben kell havazásra, esőre, illetve havas esőre számítani. A szelet erős lökések is kísérhetik, melyek délutántól mérséklődnek. Nappal a legenyhébb órákban 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére +2 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte borult idő várható, majd az ország nagy részén a felhőzet szakadozni, vékonyodni kezd, s szórványosan kisebb havazás, hószállingózás is kialakulhat. Sokfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -5 és -10, a nappali maximuma pedig -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán felhőátvonulások várhatóak sok felhővel, ám az ország nagy részén lesznek hosszabb-rövidebb napos időszakok is. Szórványosan előfordulhat hózápor, havazás, és a nyugati határnál néhol akár havas eső is. A szél helyenként megerősödhet. Éjjel a leghidegebb órákban többnyire -7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de van, ahol ennél hidegebb is lehet. Nappal aztán -1 és +5 fok közé melegszik az idő.

Csütörtökön eleinte változóan felhős és napos időszakok váltakoznak, majd napközben nyugat felől a felhőzet vastagszik, s beborul az ég. Eleinte csak néhol várható hószállingózás vagy kisebb havazás, ám délutántól nyugat felől beborul az ég, és csapadék is egyre többfelé fordulhat elő. A szél is megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -1 és +4 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős, borult idő várható, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől jelentősebben csökkenhet a felhőzet. Csapadék többfelé is előfordulhat, illetve időnként a szél is megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -6 és +5 fok között várható, míg a nappali maximuma -1 és +10 fok között alakul.

Szombaton felhőátvonulásokra lehet számítani, s az ország nagy részén borult idő lehet a jellemző. Csapadék is többfelé várható, s helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakulhat, majd nappal 1 és 10 fok közé melegszik az idő.

Vasárnap erősen felhős lehet az idő, ám helyenként előfordulhatnak napos időszakok is. Ezen a napon is többfelé előfordulhat csapadék az országban, és a szél is sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -3 és +12 fok között valószínű.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés