Időjárás

Ezen a héten is borongós, felhős időre számíthatunk

hirdetés

Ezen a héten is borús, felhős idő lesz jellemző, s olykor eső, zápor, hó, illetve ónos eső is előfordulhat majd.

Ezen a héten is borongós, felhős időre számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a keleti, északkeleti országrészben továbbra is nagy területen lesz erősen felhős vagy borult az idő, ám a legtöbb helyen azért kisüt a nap is. Délelőttől nyugat felől a felhőzet növekedni, vastagodni kezd, majd késő délelőttől a Dunántúlon, elsősorban annak északi és nyugati tájain havazás is egyre többfelé előfordulhat. A tartósan borús helyeken emellett másfelé is lehet hóra számítani. A szelet élénk lökések is kísérhetik. Nappal a legenyhébb órákban +1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, s szórványosan előfordulhat havazás, hószállingózás is először bárhol az országban, azután pedig már egyre inkább csak kelet felé. Késő délutántól, estétől elsősorban az ország északi felén hullhat többfelé csapadék hó, eső, havas eső, vagy akár ónos eső formájában. Sokfelé megélénkül, s helyenként meg is erősödik a délnyugati, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -3 és +5 fok között alakul majd.

Szerdán jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ám napközben felszakadozhat a felhőzet. Több helyen, elsősorban keleten várható csapadék hó, eső, illetve akár ónos eső vagy eső formájában. Sokfelé megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -6 és +2, a nappali maximuma pedig 4 és 10 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napsütéssel, s csapadék már nem igazán lesz jellemző. A szél sokfelé megerősödik, és az Észak-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. Éjjel a leghidegebb órákban -1 és +6 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd nappal 4 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken eleinte változóan, majd napközben már inkább erősen felhős, borult lesz az ég, s többfelé esőre, záporra is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 13 fok között alakul.

Szombaton általában erősen felhős, borult idő lesz, többfelé esővel, záporral, s a hegyekben akár havas esővel, hóval is. A szél sokfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 11 fok között várható.

Vasárnap eleinte változóan, napközben pedig az ország nagy részén már erősen felhős lehet az ég, és ismét többfelé várható csapadék. Sokfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és +9 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés