hirdetés
Időjárás

Északkeleten zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Noha a nyárnak már vége, azért továbbra is előfordulhatnak zivatarok – a mai napon éppen az ország északkeleti részén alakulhat ki néhol erős széllel, sok csapadékkal, illetve kis méretű jéggel kísért zivatar. Eközben az ország más részein is eshet még némi eső.

Északkeleten zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma délután, illetve este elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében alakulhat ki zivatar, amelyet nagy mennyiségű csapadék, akár 60 km/órás, vagy afeletti erősségű szél, illetve kis méretű jég (vagy jégdara) kísérhet.

A meteorológiai szolgálat a csütörtöki napra Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére adott ki elsőfokú, sárga figyelmeztetést zivatar veszélye miatt.

Az északkeleti megyékben többfelé, máshol helyenként képződhet sűrű köd is, amely azonban péntek késő délelőttre megszűnik.

Az előrejelzés szerint egyébként ma reggeltől nyugat felől fokozatosan felszakadozik és csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Csapadék is egyre kevesebb helyen valószínű, és délután már csak keleten eshet. Néhol megélénkül az északnyugati, északi szél. Nappal a legmelegebb órákban 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő este 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés