Időjárás

Enyhül az idő a hétvégére

hirdetés

Némileg enyhül az idő hétvégére, de igazán huzamos napsütésre továbbra sem igazán számíthatunk.

Enyhül az idő a hétvégére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken általában erősen felhős vagy borult idő lesz, ám délután nyugaton a felhőzet elvékonyodik és szakadozottá válik. Késő délutántól az ország északkeleti megyéiben, majd északon és keleten is lehet némi gyenge esőre számítani, és az északi, északkeleti határvidék közelében ónos eső, a magasabban fekvő területeken pedig havas eső, havazás is kialakulhat. A szél a Dél-Dunántúlon megélénkülhet, de délutánra aztán mérséklődik is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 14 fok között lesz, estére pedig -1 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a délelőtti órákban közepesen vagy erősen lesz felhős az ég, de délutántól csökkenhet az erősen felhős területek aránya, és az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Délelőtt a középső és déli területeken elszórtan előfordulhat kisebb eső. Helyenként az Észak-Dunántúlon megélénkülhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -2 és +4, a nappali maximuma pedig jellemzően 7 és 14 fok között alakul.

Vasárnap hajnalban és reggel sokfelé lehet köd vagy rétegfelhőzet, de ezek nagy része napközben feloszlik, s délután több helyen napsütés is várható. Délután már több helyen is kisüthet a nap, de este ismét ködfoltok jelennek meg. Elvétve szitálás előfordulhat, ezt leszámítva viszont csapadékra már nem kell számítani. A szél helyenként megélénkülhet. Éjszaka, hajnalban a leghidegebb órákban 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, majd napközben 7-14 fok közé melegszik a levegő – a tartósan ködös területeket leszámítva, ahol ekkor is csak 3-6 fok lesz inkább a jellemző.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés