hirdetés
Időjárás

Enyhe, de gyakran csapadékos időre számíthatunk a hétvégén

A hétvégén még a korábbiaknál is enyhébb időre számíthatunk, amellett azonban főleg a hétvége első felében gyakran lesz felhősebb az ég.

Enyhe, de gyakran csapadékos időre számíthatunk a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon kisebb körzetekben, illetve a Dél-Alföldön azonban átmenetileg csökkenhet a felhőzet, és kis eséllyel kisüthet a nap is. A csapadékzóna kelet felé helyeződik, s délután elhagyja az országon, de eközben a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain ismét eleredhet az eső. A délire forduló szél főként a Dunántúlon megerősödik. Nappal a legmelegebb órákban 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton éjjel borult lesz az ég, majd délelőtt a Dunántúl nagy részén, s estére keleten is csökken a felhőzet. Az eső nyugaton reggelre, a középső országrészben dél körülre, a keleti határvidéken pedig csak estefelé szűnik meg. Helyenként megélénkülhet a nyugatira, délnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 8 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre lehet számítani, ami mellett az ország nagy részén akár több órára is kisüthet a nap. Több felhő inkább csak északon lehet jellemző, csapadékra azonban nem kell számítani. Többfelé élénk lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. Éjjel a leghidegebb órákban -3 és +2, nappal a legmelegebb órákban pedig 6 és 11 fok között alakulhat majd a hőmérséklet.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés