Időjárás

Éjjelente már mínuszok is lehetnek a héten

Egykönnyen nem szabadulunk a borongós, hideg időtől, ráadásul a hét vége felé egyre hidegebb is lesz, és éjjelente néhol már fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Éjjelente már mínuszok is lehetnek a héten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, ám délen kevésbé felhős időszakok is várhatóak. Eleinte csak helyenként, de aztán délután már több helyen is eshet az eső, nagyobb mennyiségben a Dél-Dunántúlon. A hőmérséklet nappal a legmelegebb órákban 7 és 14 fok között alakul, majd késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Kedden hidegfront felhőzete vonul lassanként délkelet irányába, nyomában pedig kisüthet a nap, ám még nyugaton is lehetnek napközben felhős körzetek. Főként délen és keleten szórványosan eső, záporeső is előfordulhat, a szél pedig elsősorban a Dunántúlon erős lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 3 és 8, a nappali maximuma pedig 8 és 13 fok között alakul.

Szerdán hajnalra sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, ezek azonban nagyrészt napközben megszűnnek, és sokfelé hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Néhol szitálás is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön éjjel sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, melynek egy része napközben is megmaradhat, napsütés pedig legfeljebb kisebb körzetekben lehet. Szórványosan szitálás is előfordulhat, és az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős is lehet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -1 és +5, a nappali maximuma pedig 6 és 12 fok között várható.

Pénteken eleinte főleg rétegfelhőzet lehet az égen, majd elsősorban nyugton a felhőzet megvastagodik. Helyenként azonban előfordulhatnak napos időszakok is, elsősorban a délkeleti területeken. Eső, zápor szórványosan nyugaton és északon fordulhat elő, míg a szél az Észak-Dunántúlon lehet élénk. Éjszaka a leghidegebb órákban 1 és 6, nappal a legmelegebb órákban pedig 5 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton helyenként közepesen, máshol inkább erősen felhős idő lesz, és szórványosan elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő eső, zápor, illetve a hegyekben helyenként hózápor. A szél több helyen megélénkül, és a Nyugat-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 5 és 9 fok között várható.

Vasárnap egyaránt lehetnek gyengén és erősen felhős területek és időszakok, számottevő csapadék pedig nem valószínű. A szél megélénkülhet néhol. A hőmérséklet éjszakai minimuma -3 és +4, a nappali maximuma pedig 3 és 8 fok között lehet.További híreink