hirdetés
Időjárás

Csütörtöktől valamivel hűvösebb lesz az idő

Egyelőre még pár napig marad a hőség, azonban csütörtöktől némi lehűlést tapasztalhatunk majd az előrejelzések szerint.

Csütörtöktől valamivel hűvösebb lesz az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden sok napsütés lesz a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, azonban eleinte Borsodban és a Nyírségben, majd délután az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti, keleti tájain is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül a szél, amely a Dunántúlon meg is erősödhet, a zivatarokat pedig viharos széllökések kísérhetik. Nappal a legmelegebb órákban 33 és 38 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 23 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán is sok napsütés lesz a fátyol- és gomolyfelhők mellett, napközben pedig nem igazán várható csapadék sem. Estétől ellenben már lehet néhol zápor, zivatar is. A szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 és 37 fok között alakul.

Csütörtökön többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ám még így is több órára kisüthet a nap. Szórványosan kialakulhat zápor, néhol zivatar is, a szél pedig élénk, erős, de a zivatarok környezetében akár viharos is lehet. Hajnalban a leghidegebb órákban 14 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 26 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többfelé lesz erőteljesebb gomolyfelhő-képződés is a fátyolfelhők mellett, de több órára is kisüthet a nap. Szórványosan záporeső, néhol pedig zivatar is kialakulhat. Többfelé kísérhetik élénk, erős, a zivatarokban pedig viharos lökések is a szelet. Hajnalban 11 és 18, délután pedig 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton többfelé erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, ami mellett továbbra is lehet pár órás napsütésre számítani. Szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, és a szél is megélénkülhet, a zivatarokban meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 11 és 18, a nappali maximuma pedig 24 és 30 fok között alakul.

Vasárnap is több órás napsütésre van kilátás, amelyet helyenként zavarhat meg zápor, zivatar. A szelet élénk, zivatarok környezetében erős széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Susanne Jutzeler)


hirdetés

További híreink