hirdetés
Időjárás

Borongós, esős idő lesz a héten, és ez alól a karácsony napjai sem kivételek

Karácsony hetén nem annyira havazásra és enyhe napfényben megcsillanó hófödte tájra, mintsem inkább felhős, borongós időre és esőre számíthatunk.

Borongós, esős idő lesz a héten, és ez alól a karácsony napjai sem kivételek
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn borult időnek nézünk elébe, és a felhőzet számottevően csak estefelé az Alpokalján szakadozhat fel. Eleinte sokfelé, majd egyre inkább csak az ország középső és keleti részén alakul ki eső, amelyből azonban helyenként jelentős mennyiség hullhat. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél, amely a Dunántúlon és a középső országrészben viharossá is fokozódhat. Nappal a legmelegebb órákban 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 4 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Kedden jórészt változóan felhős idő lesz, ám a Tiszántúlon még több lehet a felhő az égen. A Dunától keletre fokozatosan megszűnik a csapadék, ellenben az ország nyugati és északi részein estétől előfordulhatnak záporok, néhol esetleg zivatarok is. A szél megerősödik, és helyenként viharossá is fokozódhat. Éjszaka a leghidegebb órákban 3 és 6, nappal a legenyhébb órákban pedig 5 és 10 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Szerdán a változóan felhős ég mellett többórás napsütésre lehet számítani, azonban az északkeleti megyék felett több lehet a felhő. Reggelig még szórványosan, napközben pedig csak kevés helyen számíthatunk záporra, esetleg hózáporra, a szél azonban megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 5 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön általában gyengén vagy változóan felhős idő ígérkezik, többórás napsütéssel. Zápor, hózápor csak kevés helyen lehet, azonban az északnyugati szél megélénkül, s időnként meg is erősödik, mielőtt aztán a délutáni órákban mérséklődni kezdene. Éjjel a leghidegebb órákban -3 és +3, nappal a legenyhébb órákban pedig 4 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Pénteken jobbára erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható kisebb csapadék eső, havas eső, vagy akár havazás formájában is. Napközben mérsékelt marad a szél, azonban idővel északira fordulhat, s a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható a felhőátvonulások mellett, helyenként azonban hózápor is előfordulhat. Megerősödik, és helyenként viharossá is fokozódik az északi szél. A hőmérséklet éjjeli minimuma -3 és +3, nappali maximuma pedig 2 és 6 fok között alakul.

Vasárnap is várható némi napsütés a felhőátvonulások mellett, az északi szél azonban továbbra is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 1 és 5 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés