hirdetés
Időjárás

Augusztus első hetében még nem tér vissza az eddig tapasztalt hőség

Egyelőre búcsút mondhatunk az előző hetekben tapasztalt kánikulának, és inkább 30 fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk augusztus első hetében.

Augusztus első hetében még nem tér vissza az eddig tapasztalt hőség
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos, gomolyfelhős időre lehet számítani az ország legnagyobb részén, de még záporok, zivatarok is előfordulhatnak a nyugati, délnyugati határ környékén, illetve az északkeleti országrészben. Több helyen is megélénkülhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 29 fok között várható a hőmérséklet, majd késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnalra érkezett felhőzet egyre gomolyosodik és szakadozik, majd a keleti tájakon is megjelennek a gomolyfelhők. Ettől függetlenül többórás napsütésre lehet számítani, és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben egy-egy élénk széllökés is előfordulhat, illetve a zivatarokat erős szél is kísérheti. A hőmérséklet éjszakai minimuma 11 és 18, a nappali maximuma pedig 24 és 30 fok között várható.

Szerdán felhősebb lesz az ég, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, valamint a szél is többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég és sokfelé eső, zápor, zivatar is kialakulhat. Néhol akár felhőszakadásra is van esély, és a szél is élénk lehet. Hajnalban a leghidegebb órákban 14 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 20 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken általában erősen felhős lesz az ég, azonban nyugat felől csökkenhet a felhőzet. Többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, főleg keleten. A szél megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 13 és 18, a nappali maximuma pedig 23 és 28 fok között várható.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre van kilátás, de helyenként még előfordulhat zápor zivatar is. A szél élénk, időnként erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap alapvetően napos időre számíthatunk, napközben pedig megélénkülhet időnként a szél is. A hajnai 12-18 fokról délutánra 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / 99mimimi)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés