hirdetés
Időjárás

Alapvetően felhős, borongós időre lehet számítani a héten

Gyakoriak lesznek a borongós, felhős időszakok ezen a héten is, de kevés napsütés azért lehet.

Alapvetően felhős, borongós időre lehet számítani a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn borult idő lesz sokfelé kiadós esővel, záporral, s néhol zivatarral. Délután kezdhet szakadozni és vékonyodni a felhőzet nyugat felől, amivel együtt a csapadék is egyre inkább északkeletre korlátozódik, esetlegesen néhány kisebb záportól eltekintve. A szél megerősödhet, illetve néhol viharossá is válhat. Nappal a legmelegebb órákban 15-20 fok várható, majd késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az ország nagy részén több órára is kisüthet a nap a fátyol- és gomolyfelhők mellett, ám az északkeleti megyékben erősen felhős, csapadékos idő lehet jellemző, a Dunántúlon is megnövekszik délután a felhőzet, amivel együtt esőre, záporra is számítani lehet. A szelet kísérhetik élénk, erős lökések is. A hőmérséklet éjszakai minimuma 4 és 12, a nappali maximuma pedig 17 és 22 fok között várható.

Szerdán a változó felhőzet mellett van esély egy kevés napsütésre, szórványosan azonban eső, zápor, zivatar is kialakulhat, és sokfelé megélénkülhet időnként a szél is. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 20 fok között várható.

Csütörtökön több órás napsütésre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett, ám elszórtan továbbra is lehet esőre, záporra számítani, és a szelet is kísérhetik élénk, erős lökések is. Hajnalban a leghidegebb órákban 4 és 10, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 20 fok között várható a hőmérséklet.

Pénteken eleinte gyengébben, majd a nap második felében jellemzően erősebben felhős időre van kilátás. Elszórtan kialakulhat eső, zápor, s akár zivatar is, a szél pedig megélénkülhet, megerősödhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 24 fok között várható.

Szombaton általában erősen felhős, borult idő lesz, s szórványosan eső, zápor, zivatar is várható. A szelet kísérhetik élénk, de olykor erős lökések is, valamint a zivatarok környezetében viharos széllökések sem kizártak. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütés sem kizárt, ami mellett elszórtan záporok alakulhatnak ki. A hőmérséklet hajnali minimuma 5 és 10, a nappali maximuma pedig 16 és 21 fok között alakulhat.

(A borítókép forrása: pixabay.com / analogicus)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés