hirdetés
Időjárás

A pünkösdi hétvége változékony időt tartogat

Felhőtlen napsütésre nem számíthatunk a pünkösdi hétvégén, sőt, hétfőn már inkább borongós lesz az idő.

A pünkösdi hétvége változékony időt tartogat
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, egy-egy zápor pedig csak északon, északkeleten fordulhat elő. Nagy területen megélénkül a délnyugati szél, amely a Nyugat-Dunántúlon és a Balatonnál meg is erősödhet. Nappal a legmelegebb órákban 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, azonban naposabb és borultabb körzetek és időszakok egyaránt lehetnek. Délelőttől szórványosan kialakulhat eső, zápor, a szél pedig megerősödhet, északkeleten akár viharossá is válhat olykor. A hőmérséklet hajnali minimuma 5 és 13, a nappali maximuma pedig 16 és 25 fok között várható.

Vasárnap a nap első felében erősen felhős idő dominál majd, és csak délkeleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, de később aztán máshol is vékonyodik és csökken a felhőtakaró. Többfelé is előfordulhat eső, zápor északon, északkeleten, míg délen csak helyenként lesz csapadék. A szél élénk lehet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 25 fok között várható.

Pünkösd hétfőn a felhőzet már az éjjeli, hajnali órákban növekedni és vastagodni kezd, így délnyugaton kevesebb, északkeleten pedig több napsütés lesz jellemző. Estétől délnyugat felől szakadozik majd a felhőzet. Eső, zápor eleinte északnyugaton, majd este délnyugaton is kialakulhat. Utóbbi területen és időben zivatarok sem kizártak. A szél megélénkülhet, és az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 4 és 13, a nappali maximuma pedig 17 és 27 fok között valószínű.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jill Wellington(


hirdetés

További híreink