hirdetés
Időjárás

A hosszú hétvégén még olykor hűvöskés, de valamivel naposabb idő várható

A hosszú hétvégén az előző napoknál valamivel több napsütésben lehet részünk, s egyúttal a hőmérséklet is emelkedik valamelyest.

A hosszú hétvégén még olykor hűvöskés, de valamivel naposabb idő várható
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken még inkább csak szűrt napsütés várható a változóan felhős ég mellett, időnként pedig zárt is lehet a felhőzet. A Tiszántúl kivételével szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat, és időnként megélénkülhet a szél is, míg a Kisalföldön és zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, majd késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton már több-kevesebb napsütésre lehet számítani a fátyol- és gomolyfelhők mellett, csapadék sem valószínű, noha az északkeleti megyékben egy-egy zápor esetleg lehet. A szél a Nyugat-Dunántúl kivételével gyenge vagy mérsékelt marad, ott ellenben megerősödhet. Éjszaka a leghidegebb órákban 10 és 15, nappal a legmelegebb órákban pedig 25 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap jobbára napos, csapadékmentes időnek nézünk elébe, kevés fátyolfelhő azonban lehet az égen. Megélénkül, és a Fertő környékén meg is erősödik a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között valószínű.

Hétfőn általában derült, napos, csapadékmentes idő lesz, ám az északnyugati megyékben már gomolyfelhős lehet az ég, s este egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A szél gyenge, mérsékelt marad. A hőmérséklet éjszakai minimuma 13 és 20, nappali maximuma pedig 29 és 33 fok között alakul.

hirdetés

Kedden általában derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk, ám északon néhol megnövekedhet kissé a felhőzet és akár zápor, zivatar is kialakulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 34 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés