Időjárás

A hosszú hétvégén borongós idő lesz jellemzőbb

A hosszú hétvégén gyakran lesz felhős az ég, és csapadék is előfordulhat.

A hosszú hétvégén borongós idő lesz jellemzőbb
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek reggel még felhős, esős idő lehet jellemző, de délelőtt a déli megyék kivételével mindenhol felszakadozik és csökken a felhőzet, s így egyre kevesebb helyen lesz már csapadék. Ezt követően ugyanakkor a délutáni órákban délen, délnyugaton ismét eleredhet az eső. Északkeleten megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat a szél, délutánra viszont mérséklődik a légmozgás. Nappal a legmelegebb órákban 9 és 15 fok között lesz jellemző a hőmérséklet, majd késő estére 0 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton felszakad a felhőzet, s az ország nagy részén kisüthet a nap, ám estefelé nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Napközben szórványosan kialakulhatnak záporok, a szél pedig délen, délnyugaton élénk, időnként erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős idő lesz jellemző az átmeneti felszakadozások mellett, és több helyen eső, zápor is kialakulhat. A szél megélénkülhet, és a Dunántúlon helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és 6, a nappali maximuma pedig 6 és 14 fok között alakul.

Hétfőn, március 15-én sokfelé lesz erőteljes gomolyfelhő-képződés a napos időszakok mellett, és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A szél élénk, helyenként erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 12 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés