hirdetés
Időjárás

A hétvégére melegszik kissé az idő

A hétvégén ismét melegszik az idő, és egészen vasárnapig arra sem kell számítanunk, hogy a szél megerősödne.

A hétvégére melegszik kissé az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken is sok napsütés várható, azonban némi gomoly- és fátyolfelhő azért lehet az égen. A légmozgás általában mérsékelt marad. Nappal a legmelegebb órákban 19 és 25 fok közötti hőmérséklet várható, majd késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is sok napsütésre számíthatunk, azonban ismét lehetnek gomoly- és fátyolfelhők is az égen. Csapadék nem várható, és a szél is javarészt mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 19 és 25 fok között alakul.

Vasárnap éjjel változó vastagságú felhőzet vonul kelet felé, és elsősorban Dunától keletre elszórtan kialakulhatnak záporok is. Reggeltől csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos időre lehet számítani fátyolfelhőkkel, északon pedig akár erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel is. Napközben már nem valószínű számottevő csapadék, a szél azonban többfelé megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 15, a nappali maximuma pedig 24 és 29 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés