hirdetés
Időjárás

A hétvégén ismét több lesz a napsütés, és kevesebb a zivatar

A hétvégén több napsütésre és kevesebb zivatarra lehet számítani, a hőmérséklet pedig a legmelegebb órákban 30 fok körül alakulhat.

A hétvégén ismét több lesz a napsütés, és kevesebb a zivatar
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken még erőteljes gomolyfelhő-képződés várható a több-kevesebb napsütés mellett, majd délután nyugat felől a felhőzet fokozatosan csökkenni kezd. Az ország északnyugati részén csak elszórtan, máshol viszont többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Utóbbiakat elsősorban felhőszakadás, illetve jégeső és viharos széllökés is kísérheti. A szél sokfelé megélénkül, s a Dunántúlon gyakran meg is erősödik. Nappal a legmelegebb órákban 24-30 fok várható, majd késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben erőteljesebb gomolyfelhők-képződés várható, s szórványosan kialakulhat zápor, zivatar is. Másfelé több órára is kisüt a nap, és csak néhol kell záporra, zivatarra számítani. Élénk, helyenként erős lesz a szél, és a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet éjszakai minimuma 14 és 20, a nappali maximuma pedig 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap napos időre van kilátás az ország nagyobb részén, ám a Tiszántúl bizonyos területein több gomolyfelhő is lehet az égen, valamint még előfordulhat zápor, zivatar is. Az északi szél többfelé megélénkül, és a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés