Időjárás

A hétvégén ismét hűvösebb lesz az idő

Valószínűleg sokaknak fog hiányozni az elmúlt napok kellemes, napsütéses, meleg időjárása a hétvégén, amikor pár fokkal mindenképpen hűvösebb lesz.

A hétvégén ismét hűvösebb lesz az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek délelőtt több helyen feloszlik a köd és a rétegfelhőzet, majd derült, napos idő lesz, másfelé viszont egészen késő délutánig kell várni a napsugarakra. A Dunántúlon estétől megélénkülhet a szél. Nappal 15 és 20 fok között lesz valószínű a hőmérséklet, majd késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton északról dél felé összefüggőbb felhősáv vonul el, így napközben felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel. A Dunától keletre kora délelőttig néhol eső, záporeső előfordulhat, a hegyekben pedig akár hózápor is kialakulhat. A szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, és keleten, északkeleten kevesebb, máshol több napsütés is várható. Csapadék inkább csak az északkeleti, keleti területeken fordulhat elő zápor formájában. Helyenként megélénkül a szél. Éjjel a leghidegebb órákban -4 és +2, nappal a legmelegebb órákban pedig 7 és 12 fok között valószínű a hőmérséklet.


hirdetés

További híreink
hirdetés