hirdetés
Időjárás

A hétvégén is hideg idő várható, és hó is hullhat még

A hétvégén is marad a hideg idő, és továbbra is lehet még néhol számítani havazásra is.

A hétvégén is hideg idő várható, és hó is hullhat még
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken általában erősen felhős, borult idő lesz, és néhol tartósabban párás területek is előfordulhatnak. Inkább nyugaton, délnyugaton lehetnek napos időszakok is átmenetileg. Estétől a rétegfelhőzet terjeszkedik, s délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Általában legfeljebb hószállingózás, szitálás várható, azonban napközben a Tiszántúlon kisebb eső is előfordulhat. A szelet élénk lökések kísérhetik, és északnyugaton előfordulhat gyenge hófúvás. Nappal a legmelegebb órákban 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére +3 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, és kevés helyen talán az északi megyékben szakadozhat fel a felhőzet. Délutántól a déli megyékben elszórtan eső, a Dél-Dunántúlon akár havas eső, hó is előfordulhat. A szél megélénkülhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -1 és +7 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon közepesen felhős idő várható némi napsütéssel, ám keleten erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunántúlon csapadék nem valószínű, ám a Dunától keletre több helyen is előfordulhat eső, havas eső, hó. A szél nagy területen válhat viharossá, és hófúvást is okozhat néhol. A hőmérséklet hajnali minimuma -4 és +2, a nappali maximuma pedig -1 és +5 fok között várható.

(A borítókép forrása: MTI/Varga György)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés