hirdetés
Időjárás

A hétvége túlnyomó részében hideg, felhős idő lesz

A hétvégén borongós, hűvös időre számíthatunk, noha időről-időre azért kevés napsütés sem kizárt.

A hétvége túlnyomó részében hideg, felhős idő lesz
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult idő várható, majd délutántól kezdhet felszakadozni a felhőzet. Kisebb eső előfordulhat helyenként, leginkább északon, miközben a szelet élénk, olykor erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között lesz jellemző, majd késő estére általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton ködös reggelre ébredhetnek az ország délnyugati és északkeleti, keleti részein élők, s a rétegfelhőzet néhol tartósan is megmaradhat ezeken a területeken. Máshol kisüthet a nap hosszabb-rövidebb időre. A ködös területeken előfordulhat szitálás. A szél megélénkülhet, s helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -2 és +7, a nappali maximuma pedig 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap éjjel terjeszkedik és sűrűsödik, majd napközben zsugorodik a köd és a rétegfelhőzet, továbbá fátyolfelhők érkezésére lehet számítani. Ettől függetlenül a legtöbb helyen lesz némi napsütés. A ködös tájakon szitálás előfordulhat, s a szél is megélénkülhet. A hajnali -3 és +6 fokról délutánra 7 és 13 fok közé melegszik az idő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Albrecht Fietz)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés