hirdetés
Időjárás

A hétvége második felében lesz jobb idő

Vasárnapra igazán kellemes, napsütéses idő ígérkezik, de azt megelőzően is lehetnek derült időszakok.

A hétvége második felében lesz jobb idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken hidegfront vonul át az ország felett, ami mellett borult idő várható a nap nagy részében. A felhőzet délután kezd szakadozni, majd estétől határozottabban is csökken. Eső, záporeső többfelé is várható, jelentősebb csapadék pedig elsősorban a Dunántúl délnyugati részein valószínű. A szél erős, Sopron és Mosonmagyaróvár körül délután akár viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható, majd késő estére 7 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton derült, gyengén felhős, napos idő várható, ám főleg az északi, északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon helyenként erősebben is megnövekedik a felhőzet. Délután nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, az ország északkeleti harmadán és negyedén pedig néhol záporeső is előfordulhat. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 19 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés ígérkezik, amelyet legfeljebb fátyolfelhők kísérnek. A szél több helyen megélénkülhet, és a Kisalföldön meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 2 és 8 fok között lesz várható, majd délután 20 és 24 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / analogicus)


hirdetés

További híreink